COBB Grill

Product was successfully added to your shopping cart.

HISTORIEN BAKOM framgångarna

Cobb-grillen är en unik uppfinning med rötter i Sydafrika. Den utvecklades ursprungligen av en ingenjör som anlitades av regeringen för att ta fram ett sätt för befolkningen på landsbygden att tillreda mat på utan att riskera att sätta eld på sin hydda, eller i värsta fall hela byn.

Ingenjören utvecklade en genial produkt som inte blir varm på utsidan, använder minimalt med bränsle och grillar utan lågor och rök.

Sedan dess har Cobb utvecklats och moderniserats löpande, men principen är fortfarande densamma. Cobb har blivit mycket populär världen över och har fått många olika priser och fina placeringar i olika tester.

1950 1990 1998 2000

När uteliv och estetik går upp i en högre enhet kan man tala om verklig friluftsnjutning

Cobb-grillen är konstruerad med en liten isolerad värmekälla i mitten omgiven av en tjock isolerad skål. Därför kan du flytta på Cobb-grillen även om temperaturen är 280–300 °C inuti. Det innebär att du kan placera grillen direkt på bordet och låta var och en sköta sitt eget kött.

Stor vikt har lagts vid detaljerna och designen. Cobb-grillen väger bara några få kilo och är därför enkel att transportera i den praktiska bärväskan. Cobb-grillen är tillverkad i borstat rostfritt stål. Cobb-grillen är utvecklad för att ge rökfri grillning. Samtidigt utnyttjas värmen optimalt.